Laten we eerst starten door uit te leggen waarvoor ASMR staat.

ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Response en het zijn een soort video’s die al jaren op YouTube verschijnen. Met deze term wordt een gevoel omschreven dat veel mensen krijgen bij het horen van bepaalde geluiden zoals gefluister, gekraak en getik. Maar het gevoel kan ook opgewekt worden via zicht, bijvoorbeeld door het zien van een schilderij of wanneer je iemand anders ziet tekenen.

Het zou als het ware een ‘orgasme in het hoofd’ ontketenen. Het is een tintelend gevoel dat je krijgt bij lichte aanrakingen, bijvoorbeeld als iemand over je rug of arm wrijft of met je haar speelt. Er zijn dus heel veel verschillende manieren waarop je het kunt ervaren, maar ze hebben allemaal als effect dat je er een fijn en bevredigend gevoel van krijgt, op je hoofdhuid of in je nek. Tenminste, als je er gevoelig voor bent.

Er bestaan miljoenen video’s van op YouTube en elke maker zal beweren dat het helpt tegen de stress, slapeloosheid en het elimineren van angstige gedachten.

Over enge gedachten gesproken, ons landje en de hele wereld bevinden zich momenteel in een nooit geziene crisis. Het zweet zien afdruipen van het voorhoofd van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem terwijl hij de bevolking aanspoort vooral kalm te blijven, doet ons juist neigen om in paniekmodus over te schakelen.

Misschien dat volgende ASMR-video dan een beetje kan helpen? Een aantrekkelijke dokteres die jou eventjes grondig onderzoekt en uitlegt welke symptomen je in de gaten moet houden en welke voorzorgsmaatregelen te nemen.

De dame uit de video laat alvast weten dat ze geen cent verdient aan het filmpje en dat ze gewoon hoopt hiermee menig bezoeker te bedaren.

Geen slecht idee in deze gekke tijden. Alleen jammer dat ze niet aan ons vraagt om even opzij te kijken en drie keer goed te kuchen.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."