Het toerisme in Brugge lijkt weer op gang te komen. Tijdens de weekends draait de bezettingsgraad van de hotels rond de 70 tot zelfs 100%. Niet alleen Belgen vinden de weg naar Brugge, ook Fransen, Duitsers en Nederlanders zakken naar het Venetië van het Noorden af en vormen samen 45% van de hotelgasten. Tijdens de  week schommelt de bezettingsgraad rond de 50%; niet denderend, maar toch beduidend beter dan andere kunststeden momenteel vermogen.

Het Venetië van het Noorden heeft zo zijn klassiekers, zoals de met bootjes gevulde grachten, de middeleeuwse gebouwen, de sierlijke zwanen nabij het Begijnhof en de kuierende bezoekers in het oude centrum van de stad, maar er is ook een rijk aanbod “off the beaten track”.

Onder de noemer “imagineBruges” pakt Stad Brugge uit met tal van inspirerende activiteiten, waardoor je de stad wilt her(ontdekken) en je goesting in een weekendje Brugge alleen maar groter wordt.

De Brugse reien, de aderen van de stad, laten zonder twijfel een blijvende indruk na bij menig bezoeker. Maar wist je dat je naast boottochtjes of wandelingen langs het water, ook kan…zwemmen in de Brugse reien? Rep je dan naar het drijvend platform in de Coupure, waar je nog tot en met 31 augustus een frisse duik kan nemen in een speciaal ingerichte zwemzone. De waterkwaliteit wordt wekelijks gemeten en het aantal bezoekers is beperkt tot 30 personen. Je kan je zwempartij reserveren via www.brugge.be/zwemmenincoupure