In de toekomst zal er om drinkwater gevochten worden, en niet om olie.

Een gewaagde uitspraak die wellicht bekend in de oren klinkt.  Maar voor het moment zijn we nog even gerust, aangezien een fles water in de supermarkt nog betaalbaar is. Mocht daarentegen het volgende flesje water in je winkelkar liggen, wedden dat het even slikken zal worden aan de kassa?

Want voor het Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani waterflesje moet je maar liefst 47.000 euro ophoesten. Komt het water dan uit de Fontein der Eeuwige Jeugd? Nope, maar wel uit mineraalwaterbronnen in Frankrijk, IJsland en de Fiji-eilanden met daar nog eens vijf milligram goudstof aan toegevoegd. Of dat ook daadwerkelijk te proeven valt, betwijfelen we. Maar wat wel opvalt, is de fles zelf.

Die bestaat namelijk uit 24 karaat goud, en het ontwerp is gebaseerd op de werken van de Italiaanse artiest Amedeo Clemente Modigliani.

Veel geld dus voor slechts een inhoud van 75 centiliter en voor een prijs waarmee je een tiental Afrikaanse dorpen jaren kan voorzien met zuiver drinkwater. Dus toch best de poetsvrouw waarschuwen dat niet thuishoort in een PMD-zak.

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."