Aan horrorliefhebbers moeten we de The Conjuring-filmreeks niet meer voorstellen. 

De film is gebaseerd op een (al dan niet) waargebeurd verhaal waarin de familie Perron de stuipen op het lijf worden gejaagd door paranormale verschijningen. Hierop besluit het gezin de hulp in te roepen van Ed en Lorraine Warren, twee onderzoekers die gespecialiseerd zijn in demonische bedreigingen.

Wat volgt is een aaneenschakeling van enge scènes die de houdbaarheid van je ondergoed geen deugd doen. Toeval of niet, maar ook op de set van de film gebeurde onverklaarbare fenomenen.  Zo herinnerde regisseur James Wan zich een griezelig voorval met zijn hond toen hij ’s avonds laat werkte aan het script. Het dier zou naar verluidt dreigend hebben zitten blaffen en grommen naar een schijnbaar lege hoek in de kamer.

Ook toen de echte familie Perron uitgenodigd werd op de set, beweerde moeder Carolyn dat ze dezelfde duistere aanwezigheid voelde als jaren geleden. Niet lang daarna kwam zij ten val en moest ze worden opgenomen in het ziekenhuis.

Zijn het weetjes in de wereld gestuurd om een hype rond te film te creëren? Wie zal het zeggen. De Conjuring-franchise heeft in ieder geval al honderden miljoenen dollars opgebracht, dus dat zal de angst wat verzachten.

Het echte huis waar de familie Perron werden geterroriseerd door klopgeesten, met name het Harrisville house in Rhode Island, is ondertussen opgekocht door het koppel Cory en Jennifer Heinzen. Een Amerikaans koppeltje dat geld heeft geroken en van plan is het huis een kleine opknapbeurt te geven om het nadien open te stellen voor bezoekers en onderzoekers van het paranormale. Mits een kleine entree uiteraard.

Zij zijn ervan overtuigd dat het huis nog steeds bezeten is van een demonische entiteit en dat toeristen op zoek naar enge kippenvelmomenten,  waar voor hun geld zullen krijgen. Je weet dus binnenkort welke cadeaubon te schenken aan je schoonmoeder.

The Conjuring 3 wordt verwacht in september 2020. De kassa (van het bijgeloof) draait op volle toeren.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."