Tien dingen die u eigenlijk niet hoeft te weten. Maar die van u wel een interessante mens maken!

De blauwe vinvis is met voorsprong het reusachtigste beest op deze planeet. De vis wordt ongeveer tweemaal zo groot als de grootste dinosaurus ooit geleefd. Alleen zijn tong al weegt evenveel als een volwassen olifant.

Olifanten zijn trouwens elegante dieren. Ze lopen, net als ballerina’s, op de tenen.

Van alle hyena’s is de gevlekte hyena het snelst op de teentjes getrapt. Dat komt misschien omdat alle vrouwtjes eigenlijk een beetje travestiet zijn. Hun clitoris oogt als een penis, terwijl de schaamlippen als twee druppels water op testikels lijken.

Ballen van staal om dicht genoeg bij een krokodil te komen? Weet dat het dier harder kan lopen dan een mens. U kan best al zigzaggend wegrennen. In bochtenwerk zijn ze minder goed.

Heeft u ooit al een krokodil de tanden zien poetsen? Niet nodig, want wanneer er iets misgaat in zijn gebit, krijgt hij zo weer nieuwe tanden.

Een mug steekt, maar sommige exemplaren kunnen ook bijten. Er zijn namelijk soorten die zevenenveertig tanden in de bek hebben.

Het zijn alleen de vrouwtjesmuggen die steken. Maar als ze kunnen kiezen, zuigen ze het liefst kinderbloed. Alleen dames in de (eet)zaal? Dan prefereren ze blondines boven brunettes.

Een pas bevallen koe heeft een andere eigenaardige eetgewoonte. Na de geboorte van het kalf heeft ze behoefte aan extra ijzer. Geef zo’n wijfjesrund een handvol spijkers en ze speelt ze gegarandeerd naar binnen. Vroeger lieten boeren de koe soms een magneet inslikken, om al dat ijzer bij elkaar te houden.

Een krokodil is niet al te kieskeurig in voeding, zo lang het maar genoeg is. Maar als het beest een te grote hap neemt, drukt het voedsel tegen zijn traanklieren. En daar komen krokodillentranen vandaan.

Het enige zoogdier dat traantjes laat van verdriet, is de mens. De huilebalk.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.