Tien dingen die u eigenlijk niet hoeft te weten. Maar die van u wel een interessante mens maken!

Amandeltennissen, aflebberen, muilen, speeksellepelen, tongen, lebberen: wij hebben heel wat woorden voor tongzoenen. Elders in de wereld heeft men het doorgaans over French kissing. Behalve in Frankrijk: daar doen ze aan English kissing.

In de dierenwereld wordt het voorspel doorgaans overgeslagen. Behalve bij de bonobo’s, die tongzoenen als opwarmertje. De daad zelf duurt bij deze apensoort amper een halve minuut.

De lengte van de penis bij primaten hangt af van de trouw van de dames. Bij diersoorten waarbij de vrouwtjes nogal promiscue zijn, ontstaat er een helse wedstrijd tussen het zaad van verschillende mannen. De man die zijn zwemmertjes het diepst weet in te brengen, wint doorgaans de competitie.

Kijk maar naar gorillawijfjes. Die gaan nauwelijks vreemd. De mannen hebben, ondanks het imposante postuur, een plassertje van slechts vijf centimeter.

Bonobovrouwtjes daarentegen zijn liefhebsters van gangbangs. De mannetjes hebben erecties van menselijk formaat. En dat is heel wat, als u weet dat hun lichaamslengte slechts om en bij de tachtig centimeter is.

Maar wij, mannen, hebben wel een veel dikker exemplaar dan de mensapen. We hebben meer hersenen. En om dat dikkere babyhoofd doorgang te bieden bij de geboorte, moet de vagina breder zijn. Dus wij ook forser geschapen.

De seksuele piek van mannen ligt rond de twintig jaar, waarna de potentie langzaam maar zeker afneemt. Vrouwen worden pas echt wellustig rond hun dertigste en blijven een jaartje of twintig op dat niveau hangen.

Lucy met haar prikkelende lectuur

Kunnen chimpansees opgewonden geraken van mensen? Zéker! In de jaren zestig werden de mensapen soms opgevoed door doorsnee gezinnen om na te gaan hoe sterk ze vermenselijken. In het geval van chimpanseevrouwtje Lucy ging dat heel ver. Ze kreeg de gewoonte om te masturberen wanneer ze foto’s van aantrekkelijke, halfnaakte mensenmannen zag.

Leeuwen zijn echte seksmaniakken. Een leeuwenstel doet het tijdens de paartijd makkelijk veertig keer per dag.

Voor pinguïns hoeft het bijlange zo veel niet te zijn. Zij doen het hoogstens een keer per jaar.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.