Het gaat helemaal fout in Amerika

Recordaantal nieuwe besmettingen in een land zonder leider.

Dinsdag werd in de Verenigde Staten van Amerika een recordaantal nieuwe besmettingen vastgesteld. In de afgelopen 24 uur kwamen er 201.961 duizend nieuwe gevallen bij. Volgens de gegevens van de Johns Hopkins Universiteit zijn al meer dan 10,2 miljoen mensen in de VS besmet geraakt, en heeft het coronavirus er al aan bijna 240.000 personen het leven gekost. 61.964 patiënten liggen er nu in het hospitaal. Ook dat is een nieuw record. Op 15 april waren dat er 59.940.

Het gekibbel over de macht zou de Amerikanen wel eens zuur kunnen opbreken. Biden mag dan wel de ‘president-elect’ zijn, het is nog altijd Trump die het voor het zeggen heeft en die zit te mokken omdat hij niet verkozen is.

Dokter Anthony Fauci, de voornaamste infectieziektenexpert die de Amerikaanse overheid adviseert, waarschuwde dat de epidemie in de VS nog “veel erger” kan worden als Amerikanen zich niet allemaal aan de voorschriften gaan houden. Er zijn nogal wat feestjes gebouwd na de overwinning van Biden en dat zal straks ongetwijfeld zichtbaar worden in de cijfers. Bovendien vreest Fauci dat het goede nieuws over het vaccin van Pfizer, Amerikanen zal aanzetten tot overmoed.

En dan is er nog de winter die in aantocht is. Mensen gaan door het koudere weer meer tijd binnen doorbrengen, waar het het virus zich makkelijker verspreidt.

Ze zijn daar aan de overkant van de oceaan nog niet aan hun new patatoes.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More