Prinses Delphine vertelt niet graag over haar schooltijd in Zwitserland. Ze zat wel van 1978 tot 1984 op een privé-kostschool in Zwitserland: Le Rosey. Delphine begon daar dus als tienjarige daar en hield het tot haar 16 jaar uit.

Het was een peperdure aangelegenheid, want een volledige opleiding middelbaar onderwijs kost er ruim 500.000 euro. “Is het aannemelijk dat de koning er de moeder van zijn buitenechtelijke dochter alleen liet voor opdraaien? Zou hij niet veeleer zijn steentje hebben bijgedragen?”, vroeg auteur Pieter De Wever zich in de (enige) biografie van Delphine terecht af.

Opmerkelijk: ook de jonge Boudewijn liep even school in Le Rosey.

Zeker is dat Delphine niet graag herinnerd wordt aan die Zwitserse periode. Volgens een goed geplaatste bron was er zelfs een ernstig incident op die school. Delphine kon er niet aarden en gaf een van de leraars of leraressen een fikse klap.

Zeker is dat ze zich tijdens de kunstopleiding in Engeland beter zal voelen. Die opleiding past beter bij de excentrieke Delphine die overigens beweert helderziende te zijn.