Het geinige geraaskal van Jeroen Perceval

“Met Micha Marah wil ik weleens een seksscène spelen”

Van Veerle Baetens tot Matthias Schoenaerts, de crème de la crème van de filmwereld prijst Jeroen Perceval (35) de hemel in. Desondanks is de acteur niet razend bekend en daar is hijzelf allerminst rouwig om. Da’s maar goed ook, want zijn kurkdroge humor lijkt niet meteen toegankelijk voor het grote publiek. “Tegenwoordig word je al beroemd als je een foto van je anus op Facebook zet.”

Een of andere lekkere bimbo
“Ik moet toegeven dat ik wacht op de volgende grote liefde van mijn leven. Kansen genoeg, maar maakt het mij gelukkiger om met een of andere lekkere bimbo naar huis te gaan? Tuurlijk, af en toe is dat plezant. Maar voor een relatie wil ik echte zielsverwantschap. Is er iets beter dan dat?”

Partij van de Dankbaarheid
“Soms denk ik eraan om de Partij van de Dankbaarheid op te starten. Dat zou in dit land al veel helpen. (lacht) Want natuurlijk besef ik dat de samenstelling van ons land – z’n verschillende regeringen en overdaad aan ambtenarij – niet altijd goed marcheert. En dat moet veranderen. Maar kijk eerst naar jezelf voor je al je frustraties over je eigen leven op de rest van de wereld afschuift.”

Haarinplantaten op de Oscars
“Toen ik met Rundskop op de Oscars was, viel er me iets op. De meeste succesvolle producers kon je herkennen aan hun haarinplantaten en gloednieuw, parelwit gebit. Ze liepen er allemaal exact hetzelfde bij. Een bijzonder grappig beeld.”

Lees verder in P-magazine, ook beschikbaar op Android en iPad.
Tekst: Melissa Janssens