Met IT: Chapter Two op komst, kunnen horror-freaks zich weer lekker settelen in de cinema met een zak popcorn in de hand.

Minder leuk als die zetel jou als hapje beschouwd. Dat is zowat het concept van de film Killer Sofa: een zetel met moordneigingen

Wel, eigenlijk is het plot een beetje complexer dan dat. Want het sadistische meubelstuk is namelijk bezeten door een Dybbuk, een kwaadaardige geest uit de Joodse mythologie. Hoofdpersonage Francesca en haar vriend Max roepen de hulp in van een voodoo-tovenares om de bloedlust van de fauteuil met tanden een halt toe te roepen.

Is de zetel zo boos omdat de vorige eigenaar Maggie Deblock was? Wie zal het zeggen? Eén ding is zeker, origineel is het verhaal wel en dat is al iets om je erbij neer te laten ploffen tegenwoordig. 

De bekendste naam in de cast is die van The Hobbit-acteur Jed Brophy aangevuld met Sarah Munn, Stacy King, Harley Neville, Jordan Rivers en Angelica Thomas. Regisseur van dienst is Bernardo Rao en Killer Sofa komt in oktober uit op dvd.

Wie durft de afstandsbediening nu nog zoeken tussen de plooien van de zetel?

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."