Agusta is een naam die bij het horen een zekere ex-secretaris-generaal van de NAVO opeens een valse noot doet spelen op zijn piano.

Echter: de naam staat nog steeds garant voor uitstekende kwaliteit. Wat zeg je bijvoorbeeld van deze AgustaWestland AW139  enkel beschikbaar voor zij met meer nullen op hun rekening, dan Anderlecht op het scorebord. Vroeger gaven rijke stinkerds graag de voorkeur aan een privé-jet om in te werken, daar het motorgeluid en de propeller van een helikopter gewoonweg te rumoerig is.

Maar de Mecaer Aviation Group heeft daar een oplossing voor gevonden. Zij zijn gespecialiseerd in het inrichten van helikopters, met name alles zo geluiddicht mogelijk te maken. Deze AgustaWestland AW139  is dan ook vanbinnen uitgerust met zogenaamde Silens technologie.

Deze technologie verbergt al het omgevingsgeluid, waardoor je ongestoord in de hoogte kan werken zonder dat je heen en weer wordt geschud. Onderstaande foto’s tonen hoe het I-FEEL systeem van Mecaer in elkaar steekt. De In-Flight Enhanced Entertainment Lounge is niets meer dan een luxueus kantoor voorzien van al de laatste hoogtechnologische snufjes.

Je kan vanuit je dure lederen zetel alles bedienen, zoals de camera’s rondom de helikopter en de electrochromic ramen. Je staat in rechtstreekse verbinding met de cockpit en de SatCom-telefoon zorgt ervoor dat je ten alle tijde beschikbaar bent voor de buitenwereld.

Klinkt als muziek in onze oren, nietwaar Willy?

1

Image 1 of 4

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."