In 2017 debuteert Angèle met de single La loi de Murphy (Nederlands: De Wet van Murphy), waarin ze in zowel het Frans als Engels zingt. De single krijgt in België terecht een gouden status. De videoclip van het nummer wordt in vier maanden tijd meer dan 5 miljoen keer bekeken op YouTube.

Op 24 augustus 2017 richt Angèle haar Brusselse vennootschap op. Ze is niet alleen: ook broer Roméo en Romane Thieffry stappen in de firma.

Angèle schrijft in op 46 aandelen, Roméo en Romane elk op 2. De aandelen hebben een waarde van 10 euro. De vennootschap krijgt dus amper 500 euro mee. Het mag.

Volgens LinkedIn is Romane een (knappe) bio-ingenieur.

De vennootschap is een société coopérative à responsabilité illimitée (SCRI) of een coöperatieve vennootschap met onbeperkte aansprakelijkheid (CVOA). Die vennootschapsvorm is merkwaardig. Het is wel eenvoudig om een dergelijke firma op te richten, maar er zijn risico’s voor de oprichters.

Er is geen startkapitaal nodig en geen notarisakte voor de oprichting. Nadeel is wel dat de vennoten onbeperkt aansprakelijk zijn (vandaar de naam).

De vennootschap is gevestigd in Sint-Gillis, deelgemeente van Brussel. In maart 2018 verhuist de firma naar Ukkel.
Tegelijk wordt ene Nicolas Gerard aangesteld medezaakvoerder.

Dat blijkt een materiële vergissing. Enkele maanden later verschijnt een nieuwe akte: het gaat om Nicolas Renard.
Het nieuwe adres van de firma is ook het adres van die man.

Op dat adres vinden we NR Artist Management. NR staat uiteraard voor Nicolas Renard. Doel van de onderneming: promotie en organisatie van uitvoerende kunstevenementen.

De totale activa van de winstgevende firma bedragen meer dan 400.000 euro.

Angèle staat voor een lange en succesvolle carrière als ze goed begeleid wordt. Ze heeft alles om een superster te worden. Wat ze zeker nu al moet doen, is de vennootschapsvorm wijzigen.

Dat treft: sinds 1 mei 2019 is het nieuwe Wetboek voor Vennootschappen en Verenigingen immers van kracht.
Voor bestaande vennootschappen werd het startschot op 1 januari 2020 gegeven. Vanaf dan krijg je vier jaar de tijd om je vennootschap aan te passen of – in het geval dat je vennootschapsvorm niet meer bestaat – om te vormen.

Ook de CVOA sneuvelde bij de inwerkingtreding van het nieuwe vennootschapsrecht. Bestaande CVOA’s zullen in de meeste gevallen kiezen voor een omvorming tot coöperatieve vennootschap (CV) of tot een vennootschap onder firma (VOF). Die laatste vennootschapsvorm is voorlopig de beste voor Angèle. Later – als ze echt goed geld begint te verdienen – kan ze voor een andere vorm (BV of NV) kiezen.

Tot slot dit: van de firma van Angèle is (voorlopig) geen publieke informatie over de resultaten beschikbaar.