Reizen. We kunnen het niet laten, want het zit nu eennmaal in de mens ingebakken.

Maar: ook reizen doe je bij voorkeur op een veilige manier. Specialist in groepsreizen Viamundi komt thans op de markt met autocars die uitgerust zijn met spatschermen ter bescherming tegen Covid-19. Een primeur voor ons land.

Om de passagiers bij een bruuske rembeweging te beschermen worden autocars door de constructeurs voorzien van tweepuntsgordels en zetels met een rugzijde in zachte materialen. Door de installatie van de gangbare harde polycarbonaat spatschermen ter bescherming tegen Covid-19 wordt het risico op verwondingen bij bruuske rembewegingen echter danig verhoogd.

Daarom worden alle autocars van Viamundi uitgerust met flexibele én brandvertragende Covid-19 spatschermen, door het bedrijf zelf ontwikkeld.

En daar blijft het niet bij. Omdat het belang van een goede ventilatie de afgelopen tijd vaak benadrukt werd door de experten, worden alle autocars continu verlucht met verse buitenlucht. Dit betekent dat er geen luchtcirculatie via de airconditioning plaatsvindt, maar dat de lucht in een verticale beweging iedere 45 seconden wordt ververst via het verluchtingsysteem.

Er wordt een volledige desinfectie bereikt door het inzetten van een ozon-module in de verticale luchtstroom, die alle virussen en bacteriën doodt. Dit is gelijkwaardig, zo niet beter dan in een vliegtuig. De autocars worden tevens gedesinfecteerd, ook tijdens tussenstops.

Uiteraard blijven ook de gangbare corona-gedragsregels van belang. Passagiers ontsmetten hun handen bij elke opstap en dragen allemaal (vanaf 12 jaar) een mondmasker. Ze behouden hun zitplaatsen tijdens de reis, en ze gebruiken enkel de achterste deur. Het toilet is niet toegankelijk. Passagiers vermijden ook contacten (bij op- en afstap) volgens het principe “First In, Last out
”. De bagage wordt enkel door de chauffeurs geladen en gelost, mits dragen van handschoenen.

Echt veiliger reizen dan dit, in groep, kan haast niet. Voor meer info, surf naar www.viamundi.be. Het busje komt zo…