Het Nieuwshuis van Eric Goens groeit als kool

Het is je ongetwijfeld ook al opgevallen: de boomlange Eric Goens – ruwe bolster, peperkoeken hart – is alomtegenwoordig op televisie.

Dat moet zich ongetwijfeld vertalen in de resultaten van zijn productiehuis. Dat is ook zo. Het moet gezegd: het parcours van West-Vlaming Goens is indrukwekkend. Op 12 juli 2011 richt Goens met zijn partner Het Nieuwshuis op met amper 6.250 euro. In 2015 omschrijft hij zijn bedrijf nog te bescheiden als een ‘productietuinhuis’.

Eind juni 2019 is het bedrijf al ruim 2,4 miljoen euro waard. In dat boekjaar werd een winst voor belastingen van ruim een miljoen euro opgetekend. Interessant is dat hiervan een half miljoen euro uitgekeerd werd aan de zaakvoerders en/of bestuurders, te weten Goens en zijn partner.

Het is nu vooral uitkijken naar de documentaire Bariloche over Vlaamse collaborateurs. In 2018 kreeg het bedrijf van Goens immers 320.000 euro productiesteun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Sindsdien bleef het een beetje stil rond de productie. Allicht stilte voor de storm…

(Thierry Debels)

 
 
 
 
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More