Het strand terroriseren mag, een grap erover niet

Thuis-acteur Frank Erum wordt de mond gesnoerd voor een grapje over de rellen aan de kust.

“Nieuwe badplaatsen aan onze Belgische kust: Knokkerokko en Kloppenberge ;-).” Dat postte acteur Frank Van Erum naar aanleiding van de rellen aan onze Vlaamse kust. Meer is er niet nodig om een social media-oorlogje te ontketenen. Niet meteen een billenkletser, maar zijn grap werd ondertussen al wel 1.600 keren gedeeld.

Vreemd genoeg zijn er mensen die dit ‘te ver’ vinden gaan. Als BV zou Frank een rolmodel moeten zijn en daar past racisme niet bij, kwam er vanuit Marokkaanse hoek. Daarmee wordt de grap het probleem, het ontoelaatbaar gedrag niet.

De politievakbond VSOA was scherper dan Van Erum. Zijn zijn het beu dat een bepaalde bevolkingsgroep positief gediscrimineerd wordt en straffeloos zijn gang mag gaan. “Het is tijd dat deze jongeren eindelijk benoemd worden door de politiek”, klinkt het bij de VSOA. En zij lachen er niet (meer) mee;

Van Erum zit er wel mee verveeld: “Alle weken post ik grappen. De ene keer wordt die groep geviseerd, de andere keer een andere groep. Wat ik echt vermoeiend vind is dat, wanneer je een grap maakt met de minste verwijzing naar allochtonen, je onmiddellijk te ver gaat? Onmiddellijk gooit men met ‘je bent een racist’? Waarom toch, waarom? Deze keer kon ik vaststellen – samen met jou – dat het vooral onze gekleurde medemens was die amok maakte. Een andere keer zal het een blanke zijn.” Op zijn Facebook-pagina postte hij een heel uitgebreid antwoord, want voor je ’t weet wordt je als bescheiden thuis-acteur persoontje-non-grata en passeer je best niet meer lang Borger(hoe was het ook alweer)hout als je in Antwerpen moet zijn.

Zijn er nu echt zoveel woorden nodig om niet op ‘te’ lange tenen te trappen?

 

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More