Ik had ooit het genoegen de sympathieke Jan Schepens te ontmoeten in de coulissen van een lokale televisiestudio. Jan vertelde me dat hij als acteur nog steeds zenuwachtig is voor een optreden. Jan liet wel een bijzonder aangename indruk achter. Spijtig genoeg was Katja toen niet mee.

Echtgenote Katja Retsin (ondertussen toch al 48) heeft dan weer een verrassende rol in de jongerenreeks “Campus 12” op Ketnet te pakken. Al meer dan twintig jaar zit ze in het wereldje, maar de laatste jaren was ze bijna uitsluitend op regionale zenders te zien. “Net toen ik voldoende kilometers op de teller had, droogde het grote televisiewerk op”, vertelt ze in de media.

Even terug in de tijd. In mei 1996 zijn de 20 finalistes Miss Belgian Beauty 96-97 bekend. Katja Retsin, dan 24 jaar, studente media en communicatie uit Sint-Denijs-Westrem en Els Tibau, 22 jaar, mannequin uit Landen, zijn er bij. Els wint.

Later stampte Katja samen met haar schoonzus Barbara-Jane ‘Babs’ Janssens de succesvolle dameskledingketen CLOSE-UP uit de grond. Een tijdje terug stapte Katja als zaakvoerder uit die zaak.

Samen met Jan heeft Katja ook een eigen vennootschap. Dat is wel uitzonderlijk: de meeste BV’s hebben vennootschappen waarin ze alleen zitten. Die firma heeft onlangs goede cijfers gepubliceerd. In het laatste boekjaar 2019 werd een mooie winst gemaakt. In 2018 was het de helft minder.