Catherine Van Eylen (1971) is een Vlaams sportanker bij de VRT. Daar presenteert ze sinds 2005 in Het Journaal de sportrubriek.

Van Eylen is van opleiding licentiaat in de Germaanse filologie. Reeds in haar studietijd presenteerde ze op Radio Donna de programma’s Donna Serra en de hitlijst Primadonna de Luxe. Na haar studie werd Van Eylen omroepster bij FilmNet.

In juli 97 is er verrassend nieuws. Van Eylen en Olivier Van Raemdonck zijn twee van de zes nieuwe krachten die in het najaar de ochtendtelevisie van VTM zullen maken. Ze is de echtgenote van Wouter Vandenhaute. Olivier komt van de regionale zender Kanaal 3.

VTM vist overigens ook in de BRTN-vijver. Els Leys van BRTN-radio stapt over naar VTM.

Twee medewerkers van Radio 2 Limburg, Gert Gommé en Bart Cortoos, gaan eveneens voor de tv werken. Gommé wordt reporter bij TV Limburg, Cortoos gaat naar de redactie van de BRTN-tv.

Greet De Keyser, journaliste bij VTM, gaat ook al voor het BRTN-journaal werken. De BRTN (nu: VRT) wil in het najaar met een middagjournaal beginnen. Het nieuws van halfacht zal wellicht een half uur vervroegd worden en pal tegenover het VTM-nieuws komen te staan.

Het intermezzo bij VTM, waar ze nieuwslezeres was, duurt niet lang. In 1998 keert ze terug naar de VRT.

Catherine Van Eylen gaat op de sportredactie van Radio 1 werken en presenteert de sportprogramma’s en Radio Tour, het omkaderingsprogramma rond de Ronde van Frankrijk.

Ze is tevens betrokken bij de oprichting van Sporza in 2004 en presenteert er sindsdien, afgewisseld met Tom Coninx, de sportprogramma’s. Voor Canvas verzorgde ze tot 2005 de inleidingen van het programma Histories, een reeks van historische documentaires.

Catherine vinden we vandaag terug in de grote vennootschap Huppeldepup met activa eind 2019 van net geen 5 miljoen euro.