Arme Amerikanen.

2020 is hun jaar blijkbaar niet. Ze zitten op een zucht verwijderd van 100.000 Covid-19 -terfgevallen. En al het bleekwater ter wereld zal hier niets aan veranderen. Maar nu hebben ze ook nog eens af te rekenen met een binnenlandse dreiging amper zo groot als een walnoot.

De ‘Murder Hornet’ is in het land, en de Yankees zullen het geweten hebben. De angel van de Aziatische reuzenhoornaar is namelijk maar liefst 6,25 millimeter lang. Het insect is de grootse doodsoorzaak  van dieren in Japan. Een exemplaar doodmeppen wanneer je aangevallen wordt is niet verstandig.  Als het beest de pijp uitgaat, laat het ook feromonen los om andere hoornaars te lokken, waardoor je net zo goed een schietschijf om je nek kunt hangen. Jaarlijks sterven er 40 mensen door deze gemuteerde wespen uit de hel.

Volgens experts zijn de insecten waarschijnlijk meegelift op een vrachtschip of vliegtuig vanuit Azië en zo het land van Trump binnen geraakt. In Washington proberen wetenschappers momenteel de nesten te vinden door gevangen hoornaars uit te rusten met een radiobaken, in de hoop dat de beesten daarna naar het nest terugkeren om ze nadien te verdelgen. De insecten zijn zo groot dat ze zo’n apparaatje zonder moeite met zich meedragen.

Dat de enge beesten voer voor talloze nachtmerries zijn, is ook de meest ambitieuze filmmaker niet ontgaan. Gemaakt met een productiebudget niet hoger dan het loon van een Belgische zorgverpleegkundige, probeert de filmstudio SCS Entertainment haar grote concurrenten voor te zijn en hebben ze zeer snel de film ‘Angry Asian Murder Hornets’ ingeblikt. 

Of de film valt in het genre ‘zo slecht dat het goed is’ of gewoon ‘slecht’ valt nog af te wachten, maar de film zou een eerbetoon moeten zijn aan de vele de monsterfilms uit de jaren vijftig.

Aan de trailer te zien, lijken de effecten ook te dateren uit die tijd. 

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."