Steden treffen drastische maatregelen om shoppende mensen uit elkaar te houden.

Wie niet in het centrum van Antwerpen moet zijn, kan misschien beter thuis blijven op 11 mei. Als alles goed gaat, zullen dan de winkels weer openen. Weliswaar niet meteen zoals we dat gewend waren, maar volgens strikte regels.

Smalle winkelstraten worden eenrichtingsverkeer. Dat geldt ook voor autovrije straten zoals de Wilde Zee, waar men slechts in één richting mag gaan shoppen. Men denkt eraan om pijlen op de grond aan te brengen om de verplichte looprichting aangeven. In bredere straten zal men aan beide kanten in verschillende richtingen moeten lopen, om het kruisen van mensen te verhinderen. Men wil de snelheid verlagen naar 20 kilometer per uur en parkeren verbieden, zodat mensen op de parkeerplaatsen in de rij kunnen gaan staan. Op drukke momenten zullen ook fietsers moeten afstappen en met de fiets aan de hand verder gaan.

Echte fun zal het dus niet meteen zijn. Met de auto de stad ingaan, lijkt ons een beproeving. Met het openbaar vervoer naar de stad gaan dan? Dat moet je zelf weten.