De Duitsers trekken op het salon van Beijing het doek van de iX3.

De Concept iX3 om precies te zijn. Nog een prototype dus, al zal het productiemodel niet veel gaan verschillen.

Eerder toonde Jaguar al met de i-Pace dat een volledig elektrische auto niet per se een buitenissig, futuristisch design moet hebben. Ook bij BMW houden ze het redelijk traditioneel. De Concept iX3 lijkt namelijk erg hard op de… X3.

Op de ietwat eigenaardige grille na dan misschien. De ‘nieren’ zijn nu zo langgerekt dat het geheel ons eigenlijk aan een KIA-front doet denken. Ook is het eigenlijk geen grille meer, want volledig afgesloten. Logisch ook: in het vooronder ligt geen verbrandingsmotor die frisse lucht nodig heeft.

Wat zit er onder die (i)X3-koets? Wel, 270pk aan elektro-power, gevoed door een batterijpakket van 70kWh. Hiermee zou de elektrische SUV vierhonderd kilometer ver moeten geraken. Volgens de WLTP-cyclus, dus die actieradius zou redelijk juist moeten zijn.

Nog knap is, dat het opslagsysteem een laadsnelheid tot 150 kW aankan. In de praktijk wil dit zeggen dat u bij een snellaadstation uw lege batterij in een half uurtje tijd weer helemaal vol heeft – en u dus alweer 400 kilometers uitstootloos kunt bollen.

1

Image 1 of 13

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.