Dat moest er natuurlijk van komen: de nieuwe 3-reeks berline staat inmiddels al enkele maanden bij de dealers.

De Touring is een razend populaire variant van de 3-reeks. Sinds die in 1987 geïntroduceerd werd, werden er van de verschillende generaties meer dan 1,7 miljoen exemplaren verkocht.

Mensen worden langer dan vroeger, en auto’s groeien gewoon mee. Ook de gloednieuwe Touring is een stukje langer dan zijn voorganger. Om exact te zijn werd die 76 millimeter langer en 16 millimeter breder.

Maar bij een stationwagen is het natuurlijk vooral om de kofferruimte te doen. Die telt 500 liter, en met de achterbanken plat wordt dit 1.500 liter.

Wat er onder de kap ligt? Naar BMW’s goede gewoonte is de keuze redelijk groot. De instapper op diesel is de 318d met 150 pk. Een trapje hoger staat de 320d met 190 pk. Beide varianten hebben standaard een handgeschakelde zesbak en kunnen optioneel uitgerust worden met een achttraps automaat. De 320d kan je ook bestellen met xDrive – BMW’s vierwielaandrijving. Die is trouwens standaard op de 330d, waarvan de zespitter 265 paarden produceert.

Liever benzine? Geen probleem. De – voorlopige, want allicht komt daar later ook nog een 318i met driecilinder bij – instapper is hier de 320i met 184 pk. De 330i, met in de basis dezelfde viercilinder, levert 258 pk. Die laatste is wederom verkrijgbaar met xDrive.

De snelste Touring is de M230i xDrive, die een zespitter met 374 pk onder de kap heeft.

De nieuwe BMW 3-serie Touring wordt eind september bij de dealer verwacht. Ook de prijzen worden in een later stadium bekendgemaakt.

1

Image 1 of 25

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.