Een kruising tussen een SUV en een coupé en het woord ‘coupé’ in de typebenaming gebruiken ook: het is een concept dat we niet echt begrijpen.

Toen BMW enkele jaren geleden met de X6 – de eerste auto die de twee carrosserievarianten kruiste – op de markt kwam, werd er keihard gelachen. ‘Niet echt praktisch en nog lelijk ook: wie gaat dat nu kopen?’ klonk het massaal.

Heel veel mensen, zo bleek al snel. Daarom dat het merk later met kleinere varianten, de X4 en de X2, die we beiden testten, kwam.

Maar ook heel wat andere merken namen het concept over. Zo ook Mercedes. En hun GLC Coupé, die was nu aan vervanging toe.

“Het resultaat is een auto voor individualisten die een bijzonder design, de nieuwste technieken en het grootst mogelijke ruimte weten te waarderen,” zo klinkt het in het persbericht van Mercedes.

De nieuwe GLC Coupé komt in verschillende benzine- en dieselsmaakjes, die bij de introductie allen tussen de 194pk en 258pk zullen zitten. Hij krijgt het nieuwe MBUX-multimediasysteem, zodat voortaan ook in de GLC Coupé ‘Hey Mercedes’ zal weerklinken.

Prijzen zijn voorlopig nog niet bekend.

1

Image 1 of 20

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.