Bij Volkswagen Groep hadden ze toch nog genoeg motorblokken in de rekken liggen.

Tegenwoordig moet ieder merk zijn SUV hebben en de Bentley Bentayga, die staat sinds april 2016 in de exclusievere toonzalen. In zo’n dikke auto hoort ook een dikke motor. Dat werd een 6-liter W12. Daar hangt uiteraard ook een stevig prijskaartje aan. Vanaf net geen 200.000 euro om precies te zijn. Voor een exemplaar dat stevig in de opties zit mag u daar nog eens de helft bijtellen. Later kwam daar ook nog een dikke diesel bij.

Nu is er een nieuwe ‘instapper’ bijgekomen: de Bentley Bentayga V8. Een 4-liter met twee turbo’s, die 550pk en 770Nm aan trekkracht levert. Daarmee is deze ‘kleine’ Bentayga nog steeds snel. Een sprint naar 100 km/u neemt 4,5 seconden in beslag, bij 290 km/u bent u helemaal klaar met accelereren. Een (theoretisch) gemiddeld verbruik van 11,4 liter per honderd kilometer is best schappelijk.

Hoe herkent u deze V8? Wel, die heeft een zwarte grille in de plaats van een chroom exemplaar. De V8 krijgt ook twee dubbele uitlaten, waar er bij de W12 twee ovalen onder de bumper uitsteken. Qua opties is er nog steeds keuze genoeg. Zo zijn er bijvoorbeeld maar liefst elf verschillende velgensets aanvinkbaar.

De prijs is voorlopig nog niet bekend. Maar verwacht wordt, dat die redelijk wat lager zal liggen dan de W12.

1

Image 1 of 10

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.