België-Nederland, niet op het veld, maar in de ring. Geen schwalbes, maar keihard geknok.

Zaterdag 9 december is te zover. Dan neemt de Nederlander Rico Verhoeven het op tegen landgenoot Jamal Ben Saddik. Toegegeven, de 27-jarige Goliath komt op voor Marokko, maar hij is geboren en getogen in België, dus mogen we spreken van een knokpartij tussen België en Nederland.

De twee hebben in 2011 al tegenover elkaar gestaan, en toen trok Ben Saddik aan het langste eind door een technische knock-out. Doet ie het deze keer met een directe knock-out? Ben Saddik verdient het ongetwijfeld, na zijn resem tegenslagen van de afgelopen jaren.

Zo werd zes jaar geleden schildklierkanker bij hem vastgesteld én was bij betrokken bij een dodelijk verkeersongeval. Hij kwam in een diep dal terecht, maar knokte zich terug in het (kickbox)leven. Een overwinning op zaterdag in Rotterdam Ahoy zou voor hem een enorme bekroning zijn voor een maandenlange intense voorbereiding.

Supportert u hem mee naar verdiende winst? U hoeft daar niet helemaal voor naar Rotterdam te trekken – het event is overigens volledig uitverkocht – maar voor 24,99 euro kunt u de wedstrijd live bijwonen via DEZE LINK. Veel kijkplezier!

Een voorsmaakje voor zaterdag 9 december: