ISIS-weduwen wachten op repatriëring naar België.

De twee ‘Belgische’ ISIS-weduwen Tatiana Wielandt (27) en Bouchra Abouallai (27) zijn vrijgelaten uit een Turkse gevangenis en wachten op een uitlevering naar ons land. Vier kinderen van hun kroost van zes mochten begin dit jaar al naar hun vaderland (België) terugkeren. Vorige week werd het ISIS-duo vrijgesproken voor terrorisme op Turks grondgebied, wat vrij logisch is, want ze zitten alleen maar in Turkije omdat dat hun ticket naar België is.

Sinds het voorjaar van 2017 zaten ze vast in een Koerdisch kamp in Noord-Syrië en kregen daar het bezoek van Rudy Vranckx. Eind vorig jaar wisten ze te ontsnappen, de grens met Turkije over te steken en lieten zich vervolgens oppakken door de Turkse politie.

Nu dat ze uit de gevangenis zijn gezet, besloten ze om meteen het federaal parket in België in te lichten zodat die hen zou kunnen terug vliegen naar ons land. Het tweetal logeert nu in een vluchtelingenkamp en wacht daar op hun uitlevering. Met het coronavirus is dat natuurlijk niet evident.

We hebben nog vijf miljoen mondmaskers tegoed van de Turken. Misschien dat ze die kunnen meebrengen?

foto: YouTube