We gaan je een illusie armer maken. Als je denkt dat je vriendin aan jou denkt terwijl ze zichzelf verwent, heb je het mis. Tijdens haar solo-momenten heeft ze enkel aandacht voor haar ex-vriendje.

Eerst even de cijfers. Uit een onderzoek, uitgevoerd door speeltjesfabrikant Lovehoney, bij zo’n vijf duizend mannen en vrouwen van alle leeftijden, gaf 65 procent van de dames aan zichzelf minstens één keer per week een happy time te geven. Maar liefst 48 procent van de dames zegt tijdens het masturberen aan een ex-vriendje te denken.

Nu moeten we niet allemaal beginnen panikeren. Volgens seksuologen is dit een manier om met monogamie om te gaan. In je gedachte kan je rustig fantaseren over de meest zotte dingen en bij veel vrouwen is dat blijkbaar op en neer met een ex-vriendje. Volgens de seksuologen zorgt dit ervoor dat je beiden gelukkig kan zijn in een relatie als de fantasie tijdens de zelfbevrediging volledig los kan gaan.

Pittig detail; 69 procent van de mannen gaf aan dat ze vaak over hun huidige partner fantaseren tijdens de me-time. Om met een positieve gedachte te eindigen: waarschijnlijk zal er vanavond wel ergens een ex-liefje veel plezier aan jou beleven. Wil je nog meer te weten komen over seksuele fantasieën bij vrouwen?  Lees dan ons interview met  sex teacher Griet Vanhaevre