Vorige week deden we, naar aanleiding van Valentijn, een oproep naar jullie om je meest beschamende date ooit aan ons uit de doeken te doen. Wat ons opviel: we kregen vooral reacties van dames.

“Hij nodigde me uit in een vrij duur restaurant. Het zag er dan ook een echte klassevent uit. Toen we aan tafel zaten, ging hij ongeveer iedere tien minuten naar het toilet, waar hij ook nog eens telkens tien minuten bleef. Ik vroeg hem of hij misschien een probleem had met zijn darmen of zo, maar hij antwoordde dat hij moest bellen. Er was iets onverwachts, en het ging voor zijn zaak over een grote primeur die nog niemand mocht horen, vandaar dat hij telkens richting toilet liep. Toen hij voor de zoveelste keer gaan ‘bellen’ was, vroeg een dienster me of ik wist dat mijn date ook nog een date had met een brunette aan de andere kant van het restaurant. Ik confronteerde hem ermee en hij gaf grif toe dat dit inderdaad zo was, en dat hij met ‘de beste’ van die avond door zou gaan. Voor mij hoefde het in ieder geval niet meer.”

“We zouden voor onze eerste date naar de bioscoop gaan. Ik mocht van hem een film kiezen en dat werd ‘Fifty Shades of Grey’. Tijdens de eerste pikante scène in de film, zag ik vanuit mijn ooghoeken ‘iets’ op en neer bewegen. Bleek dat hij zichzelf zat te bevredigen! Woest ben ik de zaal uitgelopen. Een week later ben ik de film opnieuw gaan kijken, maar dan met enkele vriendinnen.”

“Ik heb ooit nogal wat gesukkeld met mijn maag, en het bleek uiteindelijk een maagzweer te zijn. Een dag voor ik mijn eerste date zou hebben, kreeg ik daar nieuwe medicatie voor. Al snel bleek ik daar extreem winderig van te worden. Tijdens onze date deed ik niks dan scheten en boeren laten en ik schaamde me kapot. Maar toch bleek dat voor hem geen afknapper te zijn, want we zijn inmiddels al dertien jaar samen.”

“Enkele jaren geleden was ik een happy vrijgezelle twintiger. Ik huurde in mijn eentje een huisje in mijn geboortedorp. Zo’n gezellig dorp waarin iedereen elkaar kent. Ik was recent enkele maanden samen geweest met een kerel die ik via Tinder had leren kennen. Toen de eerste blinde verliefdheid (geilheid) ervan af was (voor mij) bleek hij toch enigszins een loser met nogal zielige eisen in bed. Ik verbrak de relatie en na een korte antibioticakuur was ik volledig van zijn herinnering verlost. Het vertrouwen in Tinder was ik nog niet kwijt en na wat swipen en chatten sprak ik met een leuke man af, bij mij thuis, om pinten te drinken en worstjes te grillen. De leuke man kwam op het afgesproken uur en het was totaal niet awkward. Na een hotdog en een deel Corona’s belandden we op de bank. Hij bleek enorm handig te zijn en mijn bloes en BH lagen al vlug op de grond. Ondanks de zwoele zomeravond rilde ik toch even met het rare buikgevoel dat er iemand rondom het huis liep. Ik drukte de gedachte weg en we deden lekker verder. Na deze gezellige avond liep ik nog even mee naar zijn Jeep, een Wrangler, die voor mijn huis geparkeerd stond. De leuke man keek raar, álle vier de banden van de Wrangler stonden plat én één grote lange kras ging van voor naar achter over de Jeep. Hij begreep er niets van maar ik had meteen een misselijk gevoel. De leuke man bleef verrassend kalm. Hij ging zijn banden oppompen en hij zou me later nog bellen.. Terug in huis keek ik op mijn telefoon. Een scheldende SMS van de ex-loser. Blijkbaar hield hij nog regelmatig ‘een oogje in het zeil’ en had hij zo ook vanavond een privé-show gehad. Ik diende de morgen erna een klacht in bij de lokale politie en ik dacht nooit nog iets van de leuke man te horen. Wie wil er nu iets met een vrouw met de gekke ex? De leuke man kwam echter terug. We zijn jaren later nu, we hebben een hond samen en we genieten van pinten drinken en worstjes grillen. Ik kocht hem een nieuwe Wrangler.”

“Hij had me thuis opgepikt, waarna we naar Antwerpen reden. Daar gingen we eerst een hapje eten, om daarna een film te zien. Hij had de ganse avond alles betaald en op de terugweg naar huis, liet hij me weten dat hij in ruil verwachtte dat ik voor hem de benen zou openen die avond. Toen ik hem liet weten dat ik het nog te vroeg vond daarvoor, zei hij niets meer. Hij draaide de eerstvolgende snelwegparking op, stapte uit, sleurde me uit de auto en vertrok weer. Gelukkig kon ik op mijn oudere broer rekenen om me daar op te pikken.”

“Ik had een keer een Tinder-date met een vrouw die er ongelooflijk mooi uitzag op haar profiel. Ik vond het vreemd dat ze met mij wilde afspreken, want ze leek zo totaal ‘out of reach’ voor mij. We spraken af in een rustig cafeetje en daar bleek ze nog perfecter. Haar zwoele stem pakte me bij m’n kruis, ze had een goed gevoel voor humor, ze rook lekker en ze kon, net als ik, stevig wat pintjes verzetten. We hadden een enorme klik. Toen ik haar vroeg of we bij me thuis nog een afsluitertje konden drinken, stemde ze toe. Maar ze waarschuwde me wel, voor in geval de passie zou toeslaan tussen ons: ze was ooit als jongen geboren en had inmiddels al heel wat operaties ondergaan, maar voor diegene die haar helemaal vrouw zou maken, was ze nog aan het sparen. Ze was dus voorlopig nog een vrouw met een mannelijk geslachtsdeel. Ik heb haar toen gezegd dat ik dringend naar het toilet moest. Toen ik weer terug in het café kwam, zei ik: ‘Mijn moeder heeft me net gebeld, er is wat aan de hand met haar, ik moet dringend door’, en ik heb haar nooit meer gehoord.”

“Ik was net weer vrijgezel geworden en in de klas waar ik avondschool volgde, zat een jongedame die eveneens net weer vrij was. Het was mijn type wel en ik nodigde haar uit om naar de bioscoop te gaan. Nadien gingen we naar me thuis voor een drankje en we werden intiemer. Ze zei dat ze, voor we verder zouden gaan, ze eerst een douche wilde nemen want ze was recht na haar werk naar onze afspraak gekomen. Ik gaf haar een grote badhanddoek en zij deed wat ze moest doen. Toen later op het bed haar handdoek afviel, schrok ik nog geen klein beetje: ze had een bos schaamhaar die tot aan haar navel reikte. Omdat het beeld van een ontplofte mol me hierbij opdoemde, kreeg ik geen beweging meer in mijn zaakje, hoe hard ze ook haar best deed.”

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.