En hij heeft die blijkbaar expres zo gemaakt, dat geen hond er wat van zou begrijpen.

De persconferentie waarop de Nationale Veiligheidsraad de versoepeling van de lockdown uit de doeken deed, kreeg heel wat kritiek. Niet alleen omdat niet iedereen het eens is met de inhoud ervan, maar ook om de manier waarop die conferentie verliep.

De presentatie was zo opgesteld dat ze nogal moeilijk te ontcijferen viel. Bij momenten wist blijkbaar zelfs Wilmès niet meer wat ze uit haar nek aan het lullen was.

Alexander De Croo, de man die ook weleens stuntelt met zijn communicatie naar mooie meisjes toe, beloofde ‘s anderendaags in het nieuws dat persconferenties in de toekomst duidelijker zouden zijn.

Maar goed, blijft de vraag: wie heeft die presentatie – die je hier kunt raadplegen – opgesteld? Onderstaand fragment van de Spanjaard Juan Joya Borja werd al heel vaak ‘misbruikt’ om bepaalde dingen uit de doeken te doen, maar deze vinden we toch wel erg geestig.

Wie zich trouwens afvraagt waarover het gesprek van de jolige Spanjaard echt gaat: in 2002 sprak hij in het programma ‘Ratones Coloraos’ over zijn job als kok in een restaurant. In dat restaurant waren de paellapannen op een keer heel erg aangekoekt, en zijn baas had een lumineus idee: “Bindt ze aan elkaar vast en leg ze een nachtje in de zee, door het zoute water zijn die pannen morgenvroeg wel proper.” De volgende ochtend bleken de pannen echter in zee gedreven te zijn. Eén pan vond hij terug, maar die zat zo vast tussen de rotsen dat hij ze niet meer loskreeg. Soit, ‘s anderendaags had de kok dus geen enkele pan meer in zijn keuken…

 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.