Hilde Crevits (CD&V) wil tijdelijk werklozen naar school sturen

Goed initiatief of tijdverdrijf?

De overheid heeft er een handje van weg om werklozen als laaggeschoolde pummels en profiteurs te beschouwen. Een werkloosheidsuitkering is echter niet zomaar een cadeau dat je mag ontvangen van de overheid, maar geld dat je terugkrijgt van wat je eerder – al werkend – hebt afgedragen. Bovendien zitten veel tijdelijk werklozen thuis door de maatregelen die regering nam en niet uit vrije wil. 

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) wil dat de VDAB vanaf woensdag 10.000 werkgevers gaat contacteren om hun tijdelijk werkloze werknemers te stimuleren om een opleiding te volgen. Daarna zullen de werklozen zelf gebeld worden. Er zal dus stevig gebeld worden de komende weken.

Iemand die tijdelijk werkloos is uit de horeca bijvoorbeeld, krijgt van de VDAB een opleiding rond voedselveiligheid of kan gaan ‘studeren’ voor kok of kelner. Dat zullen ze in de horeca graag horen!

Tijdelijk werklozen zijn, in tegenstelling tot ‘gewone’ werklozen, echter tot niets verplicht, maar ook daar heeft Crevits plannen voor. Ze wil – in overleg met haar federale ambtsgenoot Pierre-Yves Dermagne (PS) – bekijken of voor wie meer dan 10 dagen per maand tijdelijk werkloos is, een registratie en een opleiding bij de VDAB niet verplicht kan worden.

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More