Acht dagen voor de de Amerikaanse presidentsverkiezingen gaf presidentskandidaat Hilary Clinton een speech en sprak over haar tegenstrever Donald Trump. De speech kreeg niet veel aandacht. Maar als we nu nog eens aandachtig naar die speech luisteren, blijkt dat ze een vrij correct beeld had van de zorgwekkende relatie die Trump en Poetin hebben.  

De Amerikaanse president Donald Trump krijgt hevige kritiek op zijn optreden van maandag. In de Finse hoofdstad Helsinki had hij een onderhoud met zijn Russische tegenhanger Vladimir Poetin. Trump liet daar verstaan dat hij er van overtuigd is dat Rusland de verkiezingen in 2016 niet zou hebben beïnvloed. Dit is natuurlijk zeer vreemd, vermits hij zich zo openlijk afzet tegen de standpunten van zijn eigen geheime diensten en onderzoeksautoriteiten. Die kwamen namelijk tot de conclusie dat er wel degelijk een Russische inmenging was geweest.

Trump begreep al snel dat zijn uitspraken nogal doorzicht zijn en liet gisterenavond weten dat er wel degelijk sprake was van een Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016. De wereld maakt zich grote zorgen, nu steeds meer duidelijk wordt dat de macht van Poetin wel heel ver gaat.

Hillary Clinton voorspelde dit allemaal in onderstaande video, die acht dagen voor de verkiezingen werd opgenomen. De video gaat intussen viraal op alle social media.