Hoe zou het nog gaan met Phaedra? Er is maar een echte Phaedra en dat is Phaedra Hoste.

Voor de cultuurbarbaren: Phaedra is een figuur uit de Griekse mythologie. Phaedra is de jongere zus van Ariadne. Beiden zijn dochters van Minos van Kreta, de zoon van Zeus en Europa, en Pasiphaë, de dochter van Helios.

Ze huwt met Theseus en gaat naar Athene. Door Aphrodite wordt ze verliefd op Hippolytus, de zoon van Theseus. Wanneer Hippolytus weigert op haar avances in te gaan, verhangt ze zich en laat een briefje achter waarin ze, als wraak, hem beschuldigt haar te hebben verleid.

Phaedra, een beetje merkwaardige voornaam dus voor een meisje.

Toeval wil dat ik haar familie een beetje ken. Iedereen in Brugge kent uiteraard Firmin, maar we gingen het over Phaedra hebben.

In 1994 wordt de Vlaamse Look of the Year georganiseerd. De winnares mag voor het modellenbureau Elite al direct haar koffers pakken voor een weekje intensieve voorbereiding op een landgoed in Formentera.

Veronique De Cock doet mee. Ze is dan 17 jaar, komt uit Schoten, ze studeert moderne talen en heeft met succes meegedaan aan diverse miss-verkiezingen. Ze was Topmodel 92, Mannequin 93 en Miss Vlaanderen 94. Ze hoopt studies en modellenwerk te kunnen blijven combineren. Haar hobbies zijn mode en aerobics.

Ook Els Tibau wil winnen. Ze is dan 20, woont in Landen en werkt als hostess bij een textielbedrijf, waar ze ook de collectie showt. Ze speelt graag piano en is gek op mode.

Phaedra Hoste heeft ook interesse. De Brugse van 23 is dan al een bekend tv-gezicht want zowel assistente bij De Juiste Prijs als in Studio Gaga. Ze is een veelgevraagd model, houdt van reizen en is geïnteresseerd in astrologie.

De Leuvense Sofie Winters wint de wedstrijd dat jaar.

Vandaag is Phaedra vooral bezig met Imagicasa. De vennootschap achter die website heeft net de cijfers voor 2019 neergelegd. In dat boekjaar werd een zeer bescheiden winst gemaakt. In 2018 was er nog een klein verlies.

De financiële buffer van de onderneming is vrij beperkt, waardoor de BV vooral op vreemd vermogen functioneert.

Vorig jaar nog vertelde Phaedra aan DPG: “Weet je wat vreemd is? Dat ze nu nooit eens over mij schrijven: die Phaedra Hoste, die is topzakelijk, die heeft toch al serieus carrière gemaakt vanuit het niets, al een aardig centje verdiend, al veel mensen geholpen, die staat goed met haar familie, heeft veel vrienden en goeie zakenrelaties. Nee, dat lees je nooit over mij. Nergens. Want dat verkoopt niet. Terwijl dát allemaal wel de waarheid is, helemaal is wie ik ook echt ben.”

Ik zou het graag allemaal bevestigen, maar op basis van de cijfers moet ik toch een slag om de arm houden. Sorry Phaedra.