Gisteren checkten we bij relatie-experts of de speculaties over Sean Dhondts vrouw waar zouden kunnen zijn, maar we kwamen nog wat gekke dingen tegen over vreemdgaan. We zetten ze hier op een rijtje.

Fransozen zijn wereldkampioen scheveschaatsrijden

Parijs is de stad van de liefde, Fransmannen zijn de beste minnaars: dat zijn vaak gehoorde clichés. Maar uit een wereldwijd onderzoek blijkt, dat Fransmannen het vaakst vreemdgaan. Wij zien wel een zekere logica met het cliché ‘beste minnaars’: hoe vaker je oefent met verschillende partners, hoe beter je wordt natuurlijk.

Ook Franse dames lusten trouwens wel andermans pap. Met ruim één op drie respondenten die toegaf weleens op een ander te fietsen, zijn zij de meest promiscue dames.

Blondes have more fun…

Je kunt het niet zo gek bedenken of het wordt onderzocht. Zo ook vrouwen met welke haarkleuren het vaakst naast de pot zouden pissen. Uit dat onderzoek bleek, dat zwartharige dames het trouwst zijn met slechts elf procent vreemdgangsters. Brunettes staan met 20 procent op de derde plek, 23 procent van de roodharige dames gaat al eens buiten de relatie bijtanken en de blondines – geverfd en van nature spelen beiden mee – pakken goud met maar liefst 41 procent.

Ook daar zit een zekere logica achter. In ons stuk ‘Daarom zijn blondines onweerstaanbaar’, gaven we al eens aan dat blonde dames – ook al geverfd of niet – zich zelfzekerder en meer sexy voelen, met alle mogelijke gevolgen van dien.

Zware stem

Uit een onderzoek van ‘Evolutionary Psychology’ blijkt, dat vrouwen denken dat mannen met een diepe stem eerder op een ander zullen gaan. Mannen peinzen dan weer dat vrouwen met een hoge stem eerder op een ander zullen gaan.

Wat die vrouwenstem betreft is niet bekend, maar dat mannen met een zware stem eerder op een ander zouden gaan, daar zit een zekere logica achter. Vaak zijn het mannen met een hoger testosterongehalte, die een zware stem ontwikkelen. En hoe meer testosteren, hoe meer de ‘natuurlijke lokroep’ om de zaadjes zoveel mogelijk te verspreiden.

Kamikaze sperma

Daarvoor moet je natuurlijk al een kennersoog hebben én een goede microscoop, maar aan het sperma zouden medici kunnen zien welke mannen meer kans hebben om vreemdgangers te zijn. In een ejaculaat zitten verschillende soorten zaadcellen. Er zijn atleten die een sprintje naar de eicel trekken, maar er zijn ook zaadcellen die de eicel niet kunnen bevruchten maar wel dienen om zaadcellen van een ‘vreemd ejaculaat’ uit te schakelen. Jawel: als een vrouw kort achter elkaar een kwakje ontvangt van twee verschillende mannen, dan wordt er daar van binnen bij haar een heuse oorlog uitgevochten tussen twee ‘spermaclans’. Mannen die meer ‘aanvallers’ hebben zitten tussen hun zaadcellen, die zouden vaker vreemdgaan.

Hoe groter, hoe vaker

Uit een grootschalige studie die werd gepubliceerd in ‘The Journal of Sexual Medicine’, blijkt het volgende: hoe groter de ballen van de man, hoe groter ook de kans dat hij een scheveschaatsrijder is. Ook daar zit een zekere logica in: de grootte van de testikels hangt samen met de productie van testosteron.

Vandaar ook dat bodybuilders die het van een spuitje moeten hebben, slechts knikkertjes hebben: aangezien ze het hormoon inspuiten, hoeven hun ballen dit niet meer te produceren, en krimpen die – heel simpel uitgelegd.

 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.