Het is een fenomeen waar een aantal Vlamingen mee te maken krijgen: op een dag zijn hun dochters en zonen beroemder dan zij ooit waren. Kijk maar naar Ella Leyers, nu al beroemder dan papa Jan.

Nochtans heeft Jan samen met de zingende melkboer Polle Pap de beste popsong ooit geschreven met Soulsister.

De reactie van de vrouw van Jan was nochtans niet al te positief, toen ze The way to your heart voor het eerst hoorde: “Ouderwetse brol.”

Het nummer groeide uiteindelijk uit tot een wereldhit die zelfs de Amerikaanse Billboard Hot 100 haalde.

Van hun debuutalbum It Takes Two gingen ruim 700.000 exemplaren over de toonbank. Ook de opvolgers Heat en Simple rule deden het goed.

De single The Way To Your Heart (1988) werd een internationale hit. Meer dan 750.000 stuks werden ervan verkocht. In totaal werden ruim 2 miljoen platen van Soulsister verkocht.

Op zaterdag 1 maart 2008 gaf Soulsister, 12 jaar na de split, een reünie-concert in het Antwerpse Sportpaleis. Jan Leyers had naast Soulsister ook enkele hits onder eigen naam.

En dan de zakelijke kant. In Antwerpen was er de BVBA Soulsister. De vennootschap werd opgericht in 1989. In 2005 werd de vennootschap vervroegd ontbonden.

In Hove zijn er vandaag nog 2 vennootschappen actief. In de ene zit een netto-actief van ruim 365.000 euro. In de andere firma zit vooral vastgoed gefinancierd door vreemd vermogen. Hierdoor bedraagt het netto-actief slechts 75.000 euro.

In totaal is de papa van Ella dus zowat 440.000 euro waard, op basis van een extreem voorzichtige waardering.