Hoe rijk is Jacques Vermeire echt?

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Binnenkort kunnen we genieten van de onthullingen van Jacques Vermeire.

Voor het zesde seizoen van Het huis, vanaf dinsdag 3 november 2020 te zien op Eén, nodigt Eric Goens opnieuw verrassende, boeiende en interessante figuren uit.

Het concept is gekend: de gasten verblijven 24 uur in Het huis, afgesloten van hun gewone leefwereld. Geen afleidingen, alleen de confrontatie met hun eigen leven dat de revue passeert. Dit seizoen wordt een bijzonder seizoen, want Eric Goens ontvangt in deze reeks dus ook Vermeire in Het huis.

Uit zijn boek De man met de pet blijkt dat Vermeire altijd verstandig omging met zijn geld. “Ik heb economie gestudeerd en ik ben commercieel aangelegd. Dus ik geef mijn lezers de raad om te investeren in verstandige zaken, die niet in waarde zullen dalen, maar waar je tegelijk veel plezier aan beleeft”, vertelt Vermeire in De Morgen.

“Ik begon er zelf zo’n twintig jaar geleden mee. Ik had zeven jaar lang alleen maar geld verdiend, bijna niets uitgegeven. Tweehonderd optredens per jaar en mijn kleren werden gesponsord. Ik werkte keihard en dan bouw je wel een zeker vermogen op, natuurlijk. En wat doe je ermee? Een huis kopen, ja. Maar verder?”

‘Verder’ bleek in het geval van Vermeire volgens De Morgen op verzamelingen allerhande te slaan. Van insecten, Romeinse munten en postzegels over stripverhalen, handtekeningen van filmsterren tot verzamelingen gerenommeerde flessen wijn en oude aandelen.

De vennootschap van Jacques werd al in 91 opgericht in Schaarbeek.

Het eigen vermogen van de vennootschap bedraagt (eind 2018) iets meer dan 2 miljoen euro. Het is wel nog even wachten op de cijfers van 2019.

 

 

 
 
 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More