We wisten al dat af en toe rollebollen goed is voor je gezondheid. Het is goed voor onze bloeddruk en voor onze weerstand, om nog maar te zwijgen over de calorieën die we verbranden. Maar wat we nog niet wisten, is dat het ook goed is voor onze hersenen.

Als jullie elkaar hebben gevonden is van bil gaan ongelofelijk leuk. Samen naar een hoogtepunt werken is niet alleen een serieuze boost voor je zelfbeeld. Al die stevige intimiteiten geven ook een boost aan je hersenen. Wetenschappers van de Universiteit van Coventry onderzochten koppels die nog maar net samen waren, mensen met een langdurige relatie en singles. Zo ontdekten ze dat hoe vaker je het doet, hoe meer zenuwcellen je hersenen aanmaken. Hoe vaker je het doet, hoe slimmer je dus wordt.

Door het rollebollen maken we hersencellen aan in het gebied van de Hippocampus. Dit deel van je hersenen regelt je geheugen. Maar vrijen beschermt je ook tegen chronische stress. Die stress heeft een negatieve invloed op je concentratie en maakt je nerveus en twijfelachtig.

Maar daar stopt het nog niet. Als het liefkozen goed verloopt en je er even helemaal in opgaat dan stop je even met nadenken. Die pauze in je hoofd doet dus veel goeds. Dat rustmoment zorgt er namelijk voor dat je daarna veel alerter bent.

Volgens de wetenschappers is de intieme daad beter voor je geheugen dan een Sudoku-puzzel oplossen. Een Sudoku houdt je ook scherp, maar een orgasme is vele malen effectiever voor je geheugen. Straks dus niet vergeten om samen tussen de laken te kruipen.