In een man-vrouwrelatie beleven mannen gemiddeld vaker een hoogtepunt dan vrouwen.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat nagenoeg alle heren een hoogtepunt beleven tijdens een potje vrijen, terwijl slechts ongeveer zes op tien vrouwen geregeld de zevende hemel bereikt.

‘Het mannelijk orgasme is al voorbij vooraleer het kwam, maar de vrouwen komen klaar met heel wat meer tamtam”, zo wisten de heren van Katastroof het ooit te beschrijven. Het zal dus wel aan die vrouwen zelf liggen zeker?

Toch niet, zo bleek uit een recent onderzoek van dokter Kristen Jozkowski. Zij ondervroeg 2.300 vrouwen die een vaste relatie hadden, over hun leven tussen de lakens. Tussen de ondervraagde vrouwen zaten zowel hetero’s, als dames die met een andere vrouw lief en leed deelden.

Uit de antwoorden bleek, dat – hou je vast aan de takken van de bomen – vrouwen in een lesbische relatie maar liefst 55 hoogtepunten per maand beleefden. Bij heterovrouwen bleef dat gemiddelde steken op zeven. Nochtans bleek ook dat de heterostellen vaker van jetje gaven dan de dames in een vrouw-vrouwrelatie.

Het besluit? Dat de vrouw niet aan haar trekken komt, is helemaal de schuld van de man. Maar genoeg over onderzoeken nu. Nederlander Roel Maalderink ging de straat op om de mensen aldaar te bevragen over hun orgasmekloof, en dat leverde soms wel geestige antwoorden op.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.