Je kan beter tegen een bal stampen dan je leven op te offeren bij het turnen.

De wereldkampioen voetbal mag 38.000.000 euro ontvangen. Tenzij je en vrouw bent, dan is het 4 miljoen euro. Nja, daar moeten ze niet over gaan zeuren, want in sport doen ze niet aan politieke correctheid. Als je in het voetbal aan de top staat, je heet Ronaldo zeg maar, dan verdien je (alleen aan loon) 99.642.852 euro per jaar oftewel 383.264 euro per dag. Wanneer je naam Derwael is en je behaalt een wereldtitel, dan krijgt je daarvoor 2.725 euro, een man zou evenveel krijgen. Dat is 140 keer minder dan wat Ronaldo elke dag van elke maand van elk jaar verdiend.

Maar het kan erger, kies je voor een verkeerde sport als karate of roeien (waarmee je een voetballer op fysiek niveau doet blozen), dan krijg je helemaal niets voor de titel van wereldkampioen.

Als je als vrouw centjes wil verdienen met een sport en het toch nog relatief fysiek kalmpjes aan wilt doen, kies dan voor tennis. De merchandising levert aardig wat op en mocht je het schoppen tot aan de top dan levert dat je dat een kleine 2,5 miljoen euro op voor een titel. Wil je meer verdien, dan is een genderoperatie makkelijk terug te verdienen, want als man verdien je bij het tennis tweemaal zoveel.