Jimmy Choo verlegt de grens van het aanvaardbare.

Wie ooit naar Sex And The City keek, kent de schoenen van Jimmy Choo. Voor zijn ontwerpen laten vrouwen hun eten staan en zijn ze bereid een maandloon op te hoesten.

Als man moet je niet proberen de relatie tussen schoenen en vrouwen te begrijpen. Je moet het gewoon aanvaarden. Schoenen begeven zich in het de schemerzone van het menselijk onverklaarbare. Het is de meest absolute bevrijding van de vrouw: niemand die er aanstoot aanneemt, alles kan, alles mag. Zelfs onder boerka’s worden folliekes geaccepteerd.

Of is er misschien toch een ‘maar’: de prijs? Wel nee, de prijs voor een schoen, is zoals de pijn van een schoen: het weerhoudt vrouwen er niet van ze te dragen. Jimmy Choo bewijst het met zijn ‘Merlin Flats’: een duur woord voor een paar ballerina’s.

Ze zien eruit als een pluk kunstgras en kosten 595 euro. Wie dacht dat deze dure eenvoud een brug te ver was, vergist zich. De schoenen in kwestie zijn namelijk in bijna alle maten uitverkocht op de webshop. Daar wordt het ontwerp op elegante wijze als volgt beschreven: “Merlin is een leuke en grappige schoen gemaakt van geschoren schapenvel en gekleurd in het felgroen. De ballerina’s zijn makkelijk te combineren en tegelijk ook elegant.”

Nogmaals, probeer het niet te begrijpen !