In elke cultuur, geloof, mythe of geschiedenisboek is er wel altijd een verwijzing naar die ene onverslaanbare held. Een spierbundel die het opneemt voor de zwakkeren en waar men rond het kampvuur de meest ongelooflijke verhalen over vertelt.

Denk maar aan figuren als Hercules, Rostam, Thor, Cú Chulainn en dichter bij huis zelfs de enige echte John Massis. Tegenwoordig bestaan er de Strongman-wedstrijden om uit te zoeken wie nu het sterkst is.

Tijdens zo’n  evenement worden er staaltjes van power vertoont en nemen de deelnemers het tegen elkaar op. Het moeilijke aan deze discipline is dat er geen vaste oefeningen zijn die ze moeten uitvoeren op wedstrijden. Dit kan gaan van het trekken van trucks, deadliften van auto’s, smijten met vaten tot het dragen van een auto over een bepaalde afstand in zo kort mogelijke tijd.

Een nieuwe serie op de zender History genaamd The Strongest Man in History verzamelde vier van de strafste laureaten van deze Strongman competities: Eddie Hall, Brian Shaw, Robert Oberst en Nick Best. Deze vier titanen wiens armen dikker zijn dan jouw dijbeen, mogen in dit seizoen de wereld rondreizen om zeer krachtige uitdagingen aan te gaan die te maken hebben met de folklore ter plaatse.

Het voorttrekken van een Vikingschip, wedstrijdje lopen met een piano op de rug, een pan oprollen met de blote handen: je kan het niet zo gek bedenken.

In onderstaand fragment waren de vier kerels te gast op de Braemar Gathering Highland Games site in Schotland.

Daar mochten ze het eens opnemen tegen een team van professionele touwtrekkers. De kaarten worden eerst eerlijk verdeeld met vier tegen vier. Een makkie zo blijkt.

Hoeveel Schotten er werkelijk nodig zijn om uiteindelijk deze mastodonten over de streep te trekken, zie je hier beneden. 

Volgende uitdaging: nieuwjaar vieren in Molenbeek?

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=WpR_yL8nUls

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."