De nieuwe Gault&Millau is weer daar. Dat is altijd spannend voor de betrokken koks.

De Franse journalisten Henri Gault en Christian Millau gaven in 1969 een tijdschrift uit met beoordelingen van restaurants in hun land. Enkele jaren later zetten ze het tijdschrift om in een jaarlijkse gids.

De Belgische NV GAULT MILLAU BENELUX werd opgericht in 2003. In de jaren 2004 tot en met 2007 verscheen een gecombineerde gids met beoordelingen voor België, Nederland en Luxemburg. België had daarvoor noteringen in een gids die dat land combineerde met Luxemburg en Frankrijk. Sinds 2008 verschijnt een gecombineerde gids met beoordelingen voor België en Luxemburg.

De Belgische vennootschap dan. In 2019 werd een verlies gemaakt van 12.449 euro. Dat jaar nam de brutomarge ook een flinke duik ten opzichte van boekjaar 2018. In 2018 was er ook nog een beperkte winst.
Het eigen vermogen van de NV is aanzienlijk. Hiervoor krijgt de onderneming zeker goede punten (solvabiliteit). De rendabiliteit kan wel veel beter. Een kredietanalist van een betrouwbare bank zou de NV dus niet meer kunnen geven dan 12 op 20. Dat is geslaagd, maar zeker geen onderscheiding waard.