Boezemvrienden Henry en Baloo hebben veel gemeen.

Ze hebben beide vier poten en een staart, zijn gered uit een asiel en houden van lange natuurwandelingen. Er is echter één groot verschil, Henry is een hond en Baloo een kat. Samen tonen ze aan dat de uitdrukking ‘als kat en hond leven’ evenveel waarheid bevat als elfjes op de Noordpool.

Al moet de ene viervoeter wat meer bergen verzetten dan de andere, want Baloo doet niks liever dan op Henry zijn hoofd gaan liggen. Uiteraard levert dat een overdosis aan schattigheid op en ook leger van 1,6 miljoen volgers online.

De eigenaars Cynthia Bennett en Andre Sibilsky hadden nooit verwacht dat hun huisdieren zo populair zouden worden. Het koppel zijn fervente wandelaars en doen niets liever dan afgelegen terreinen verkennen in de VS. Omdat ze wat extra gezelschap wensten tijdens de lange tochten, adopteerden ze Henry, een mix tussen een Duitse herder, Boxer en Staffordshire Terrier.

Henry vertoonde echter een vorm van verlatingsangst zodra de baasjes buitenshuis waren, dus besliste het koppel om hem een pluizig vriendje te geven. Het was de start van een nooit geziene vriendschapsband. Zo hecht zelfs, dat ze niet meer zonder elkaar in slaap kunnen vallen.

“Ik geloof echt dat Baloo denkt dat Henry zijn moeder is.”, aldus Cynthia.

Is er dan toch nog hoop tussen Vlamingen en Walen?

https://www.instagram.com/p/B6Gsxd0h9NP/

https://www.instagram.com/p/B58cKDQhZac/

https://www.instagram.com/p/B5yJK6qBV5I/

https://www.instagram.com/p/B5f0BELFb6U/

https://www.instagram.com/p/B5VeTPiFsiq/

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."