Honden kunnen het coronavirus ‘ruiken’ (video)

Handig bij grenscontroles.

Uit onderzoek van de Duitse universiteit van Hannover, blijkt dat honden in staat zijn om mensen die besmet zijn met het coronavirus te herkennen. Al na enkele weken training waren honden in staat om aan de hand van speeksel in 94 procent van de gevallen een correcte ‘diagnose’ te maken.

Wetenschappers werkten samen met het Duitse leger en onderwierpen de opgeleide honden aan een test waarbij ze duizend proefmonsters moesten identificeren. Noch het baasje, noch de onderzoekers wisten welke stalen besmet waren en welke niet. Het resultaat overtrof de verwachtingen. De honden konden in vrijwel alle gevallen een besmet staal van een niet besmet staal onderscheiden. Men gaat ervan uit dat honden hiertoe in staat zijn omdat de stofwisseling in het lichaam van een besmet persoon verandert.

De proef was zo succesvol dat men overweegt om honden te gaan inzetten bij het detecteren van het virus in luchthavens en bij evenementen waar de scocial distancing niet kan worden gerespecteerd.

Een stap in de richting van het nieuwe normaal?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More