De twintigjarige shorttrackster Suzanne Schulting komt uit Groningen. Behalve goud halen op de 500, 1000, 1.500 meter en 3.000 meter relay heeft ze nog een doel in Pyeongchang. 

Elke dag minstens een foto maken met haar pas gekochte camera. ,,Nu moet ik gericht nadenken over wat ik doe, welke foto ik maak. Ik heb natuurlijk maar een beperkt aantal rolletjes”, aldus de 20-jarige Schulting, boegbeeld van de social mediageneratie en fervent Instagrammer.

Ze verschijnt voor het eerst op de Olympische Spelen, maar van plankenkoorts lijkt de shorttrackster geen last te hebben. Volgens de Nederlandse media  geniet ze met volle teugen van alle aandacht die er richting de Spelen op haar afkomt en heeft ze geen gebrek aan zelfkennis. „Ik ben vooral een stuiterbal, maar op het ijs kan ik ook een bitch zijn.”

Dat zouden we nochtans niet zeggen aan de hand van deze foto’s…

1

Image 1 of 4

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."