Normaal moesten de looks nog even geheim blijven tot 11 november…

Er wordt tegenwoordig nogal wat gelekt in autoland, en ook bij de Volkswagen-groep. Vorige week zagen we de Volkswagen Golf vroegtijdig verschijnen, nu is het de beurt aan zijn budget-broer, de Skoda Octavia.

De eerste Octavia onder VAG-vlag – er was in 1959 ook al een Skoda met die typebenaming – zag in 1996 het levenslicht. Het werd meteen een succes en dat is niet verwonderlijk. Vertrouwde VW-techniek, maar dan aan een beduidend lagere prijs.

In 2013 kwam de derde generatie op de markt, die in 2017 een facelift kreeg. Dat facelift-model werd – zeker in vergelijking met vorige Octavia-modellen – niet echt gesmaakt. Hij ziet er dan ook een beetje gek uit, met die dubbele koplampen.

Er werd dus al spoedig aan een vierde generatie gewerkt, en het was de bedoeling dat die op 11 november aan het publiek zou getoond worden.

Maar… op een Tsjechisch Skoda-forum verscheen nu al de afbeelding van een grijs exemplaar – de kleur die allicht ook het vaakst verkocht zal worden. Een of andere malloot bij Skoda had per abuis de configurator voor het nieuwe model al online gezet.

Die flater werd al snel weer rechtgezet – en de cofigurator offline gehaald – maar de screenshot bijft natuurlijk bestaan.

Bij Skoda proberen ze de boel nu te redden door te zeggen dat er misschien wel een Photoshop-grapjurk aan de slag ging.

‘t Zou natuurlijk kunnen. Maar wat later beweerde Auto.cz in het bezit te zijn van enkele afbeeldingen die gelekt zouden zijn van de nieuwe Octavia. En de gelijkenis is wel redelijk treffend…

1

Image 1 of 3

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.