Nu het aantal coronabesmettingen weer drastisch stijgt, lanceert de sectorfederatie Horeca Vlaanderen de campagne #volgderegels. Alleen door alle regels streng te volgen, kunnen we een tweede lockdown voorkomen, zo is de redenering, en iedereen moet zijn of haar verantwoordelijkheid nemen.

Horeca Vlaanderen lanceert ook een “Doe het voor ons. Doe het voor iedereen” video met horecaondernemers die oproepen de regels te volgen.”

De horecaondernemers volgen sinds de heropstart op 8 juni de duidelijke richtlijnen van het horecaprotocol op www.heropstarthoreca.be. De website wordt sinds het begin massaal bekeken en de protocolfiches en infoposters werden al duizenden keren gedownload.

De strengere maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad genomen heeft, vindt Horeca Vlaanderen een logische stap. Het gaat daarbij om het dragen van mondmaskers in de horecazaak, en de registratieplicht. Horeca Vlaanderen stelt ook vanaf vandaag een voorbeeldformulier online ter beschikking; een snelle manier om meteen al gegevens te kunnen registreren. De gegevens worden twee weken bijgehouden en daarna vernietigd.