Doe-het-zelf-winkelketen Hubo onder vuur.

‘Een stamp in ons kloten”, lezen in een reactie we op Twitter. Hubo pakt uit met een promostunt op verf van woensdag 6 mei tot 10 mei, één dag voordat verfwinkels weer open mogen. In tegenstelling tot doe-het-zelf-zaken moeten verfwinkels de deuren gesloten houden tot (wellicht) 11 mei. Hubo – waar wel verf gekocht kan worden – profiteert van het gebrek aan concurrentie en geeft daarom nu 30 procent korting.

“Ik weet wel. Dit is wettelijk toegelaten. Maar hoffelijk? Wij, die pas open mogen vanaf 11 mei, ervaren dit als een kaakslag”, tweette Toon Bossuyt, CEO van Boss Paints en verfwinkelketen Colora. Hij liet eerder al zijn teleurstelling blijken over de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om doe-het-zelf-zaken (met een assortiment verf) wèl en verfwinkels niet te openen. “Oneerlijke concurrentie”, klonk het.

De ‘wettelijk toegestane’ campange Hubo getuigt van een totaal gebrek aan elementaire beleefdheid. Twitter kleurt rood van de verontwaardigde reacties, maar daar kopen de verfwinkels niks mee. De consument kan een euro maar één keer uitgeven.