“Opgepast, hier vlieg ik.”

Tja, waakhonden zijn dan ook zo jaren 2000. Nu kan kan je gewoon doodleuk, vanop café, inbrekers uit je woonst jagen met een app. Of ze de rotors van deze drone evenveel gaan vrezen als de vlijmscherpe tanden van een Duitse herder is nog de vraag.

Als het van Amazon en dochterbedrijf Ring afhangt heeft Woefie in ieder geval afgedaan. De Always Home Cam is namelijk een geheel zelfstandig opererende drone met beveiligingscamera.

Huiseigenaars kunnen aangeven waar de drone precies langs moet vliegen. Wanneer je het apparaat aanschaft, moet je eerst je huis in kaart brengen en daarin bepaalde kijkpunten opgeven, zoals een slaapkamer of de keuken. De drone kan vervolgens zelfstandig vliegen, op commando, of een geprogrammeerd pad afleggen. 

Ring laat verder weten dat de Always Home Cam alleen werkt wanneer die rondvliegt, en dat de camera is bedekt wanneer het toestel in de dock zit. Dit zou privacy-zorgen van de baan moeten vegen. Daarnaast is de drone ook duidelijk te horen wanneer hij actief is.

Het prijskaartje zal rond de 250 euro bedragen en de vliegende bewaker komt volgend jaar op de markt.

Let vooral op in het reclamespotje, hoe de inbreker het meteen op een lopen zet na het zien van de drone. We verwachten natuurlijk dat dit ook echt gaat gebeuren tijdens een reële inbraak.

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."