Humor: verzekeringskantoor berekent schade in Fast & Furious-films

We worden de laatste weken rond de oren geslagen met de fantastische resultaten die de laatste telg uit de F&F-familie aan de kassa’s van de cinema’s haalt. De bankrekening van de producers raakt dus opnieuw goed gevuld! Maar zouden de films ook genoeg opbrengen als de aangerichte schade in de prenten echt was? Wel, met een goede verzekering kan alles. Dus ging een verzekeringskantoor aan de slag met de zeven vorige films.

Eerst en vooral: de zeven eerste films richten volgens insurethegap.com samen zo’n 514 miljoen dollar schade aan. Dat zou perfect draaglijk zijn, want alleen met de winsten aan de box office – de cinema’s dus – raken de eerste zeven films aan een winst van 2,5 miljard dollar. Er is dus nog reserve voor meer schade.

Men ging ook na wie de meest destructieve personages waren. Mr. Jason Statham is de grootste brokkenpiloot. Hij is verantwoordelijk voor maar liefst 182 miljoen dollar schade. Vin Diesel heeft ook al wat kapotgemaakt. Hij houdt het op zo’n 69 miljoen dollar schade. Hoe de anderen het er van af brengen, ziet u op de eerste statistiek. Opvallend toch dat de vrouwelijke rollen zo weinig financiële schade aanrichten. Zo zien we maar dat film echt wel fictie is – wij hopen dat onze vrouwen niet meelezen!

Verder blijkt dat vooral de zevende film de verzekeraars in de gordijnen zou gejaagd hebben. Nummer zeven alleen al is bijna voor de helft van alle aangerichte schade verantwoordelijk. De achtste film zal daar nog eens vlot overgaan. Er komt namelijk een militaire duikboot in voor. En die kost gauw meer dan 500 miljoen dollar. (BP)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More