Hungarian Rhapsody: Queen Live in Budapest

Een geniaal optreden van een geniale band.

33 jaar geleden trad de Britse rockband Queen op in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. We zijn een jaar na Live Aid, en Queen is op dat moment dè live-band.

Op 27 juli 1986 vond het grootste stadionconcert ooit plaats in Budapest. Queen speelde hier voor 80.000 uitzinnige fans, het laatste concert van de laatste live tour met Freddie Mercury. Hongarije stond destijds nog steeds onder communistisch bewind, een reden voor de Hongaarse autoriteiten om de beste cameramannen en filmmakers van het land naar dit concert te sturen om deze historische gebeurtenis vast te leggen. Vreemd genoeg duurde het tot 2012 voor de documentaire als film werd uitgebracht, voorheen was het enkel te verkrijgen op VHS. Van nostalgie gesproken! De originele film is nu omgezet in HD, voorzien van een 5.1 surround sound en aangevuld met nooit eerder vertoonde beelden. 22 nummers. Queen op het hoogtepunt van hun succes.

VTM4 / 20 september, om 22:45 – 00:25: Hungarian Rhapsody: Queen Live in Budapest

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More