Een zelfrijdende auto die werkt op spraakcommando met ingebouwd navigatiesysteem. Nu klinkt het als de normaalste zaak van de wereld, maar in de jaren tachtig konden ze daar enkel van dromen.

Behalve Michael Knight dan, gespeeld door toenmalige krullenbol David Hasselhoff. In de serie Knight Rider had hij de eer om rond te rijden met de wagen uit de toekomst. Een zwarte Pontiac Firebird Trans Am met een sarcastisch gevoel voor humor en de nodige gadgets.

Het autoverhuurbedrijf Turo in Los Angeles heeft voor de fans een replica te huur die niet van de echte te onderscheiden is. In de basis is het een Pontiac Firebird uit 1989, maar hij is tot het laatste detail omgebouwd tot de iconische bolide die we kennen uit de serie.

Met alles is rekening gehouden, inclusief de karakteristieke rode voorverlichting en hightech dashboard. De wagen beschikt zelfs over een werkende KITT sprekende voicebox met de stem van acteur William Daniels met zijn typische droge uitspraken. 

Voor omgerekend 145 euro kunt u een dag met deze KITT rondtoeren. Voor het plukje borsthaar dat uit uw hemd springt moet u zelf zorgen.

2

Image 1 of 5

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."